Bådehavnsgade 33C, 2450 Kbh SV · Telefon: 27 30 41 64 · E-mail: info@hovedstadensgulvservice.dk

Tip & Råd

Vi hjælper dig med at vedligeholde dit gulv

Hvornår trænger gulvet til afslibning eller behandling?

Uanset kvalitet vil trægulve indimellem kræve en total afslibning og ny overfladebehandling for at blive flotte og lette at holde rene igen. Afslibning er dog ikke noget, du skal foretage i tide og utide, for gulvbelægningen bliver alt andet lige tyndere for hver gang, og selv med nænsom afslibning vil et trægulv kun kunne klare et begrænset antal slibninger i sin levetid.

Er lakken slidt igennem, eller er træets overflade meget ridset og hakket, er en afslibning dog nødvendig. Til gengæld er du så frit stillet med hensyn til, hvilken overfladebehandling gulvet skal have – lak, olie eller sæbe – med de begrænsninger, træsorten sætter. Alle behandlinger har deres fordele og ulemper, og hvilken du vælger, er i høj grad også et spørgsmål om, hvad du synes er pænt.
Kontakt os og få en snak om hvad der er den rigtige løsning for dig.

Kan mit gulv tåle slibning?

Afhængigt af kvalitet vil et massivt gulv kunne klare flere slibninger end et lamelgulv. Massive gulve i form af brædder eller parket er samlet med not og fjer, og disse gulve må ikke slibes så langt ned, at samlingen svækkes. Lamelgulve er bygget op af flere lag, typisk spånplade, en billigere træsort og et slidlag af massivt træ øverst. Det er slidlagets tykkelse, der bestemmer, hvor meget lamelgulvet kan slibes.

De bedste kvaliteter har et lag på op til ca. 6 mm. De billigste lamelgulve har kun et slidlag, der svarer til en tynd finér, ca. 2 mm, og de kan dårligt tåle en afslibning, uden at næste lag kommer til syne. Laminatgulve kan slet ikke slibes, da slidlaget er plastlaminat og ikke træ.

Hvornår kan jeg bruge mit gulv efter det er blevet lakeret?

Du kan sætte møbler på plads allerede dagen efter lakeringen. Tæpper kan lægges på efter en uge, når lakken er hærdet helt. Vask ikke gulvet den første uge.

Sæt filtdupper under møblerne for at undgå ridser, og træk aldrig møbler hen over gulvet.

Hvordan rengøre jeg bedst mit gulv?

Det skåner dit gulv, hvis du har en dørmåtte udenfor og indenfor hoveddøren. Hvis der spildes væde på gulvet, bør det tørres op straks. Fej eller støvsug i det daglige.

Når gulvet trænger til at blive vasket, anvendes et neutralt rengøringsmiddel. pH-værdi bør være ca. 7. Gulvet må aldrig stå og soppe i vand, men tørres efter.

Hovedstadensgulvservice_ydelser
INDHENT ET UFORPLIGTENDE TILBUD PÅ DIT PROJEKT
Vi samler på glade kunder
​Vurderet 5 / 5 stjerner på baggrund af 22 anmeldelser på Håndværker.dk

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.

Hold trægulvet rent og fri for ridser

Vi anbefaler at du vedligeholder dit trægulv jævnligt og ikke venter til det er for sent. Det er derfor hensigtsmæssigt at holde gulvet rent og fri for ridser, så der ikke slides igennem gulvoverfladen.

Uden vedligholdelse kan det blive nødvendigt med en gulvafslibning inden for kort tid, hvorimod vedligeholdelse
kan udskyde løsningen i adskillelige år.